• Index
  • » Users
  • » scarpar
  • » Posts

Posts

Posts

Feb-05-18 02:25:11
Error on page, but module still works.

Thanks Melissa. It was a twofactorauth Yubikey plugin ... maybe new when Joomla updated as it was a new problem.

Disabled it, left google 2 factor enabled and everything is back to normal.

Appreciate the help!!

Cheers,


Andrew

Feb-04-18 14:21:36
Error on page, but module still works.

Hi,

I'm receiving the following error/s (same one twice) on the pages where the SCLogin module is located:

Notice: Undefined property: stdClass::$section in /home/ourname/public_html/modules/mod_sclogin/helper.php on line 116

Notice: Undefined property: stdClass::$section in /home/ourname/public_html/modules/mod_sclogin/helper.php on line 116

The SCLogin module 'intro text' is there. The social login all still works and the JCBconnect functionality all seems fine.

If I turn on the SClogin module 'show title', the title will show, the errors will be between the title and the intro text.

Any idea what this is likely to be.

Thanks.

Jul-26-17 14:56:25
Most are working, but Microsoft Live and Yahoo give non-descript errors and otherwise look right ...
Category: JFBConnect

If you associate the Yahoo account while you are still logged in, next time you click Yahoo it will log you in.

If you try to assign the Yahoo account while logged out, you get the second workflow you outline where you can't associate to the existing email address and account which is as intended.

If you've never logged in with anything else, and you use Yahoo, it will let you create an account as your email address doesn't yet exist.

This all seems to be as intended, but it's not obvious ...

Thanks for clarifying.

Cheers,


Andrew

Jul-24-17 12:05:52
Most are working, but Microsoft Live and Yahoo give non-descript errors and otherwise look right ...
Category: JFBConnect

HI Alex,

Let me explain again: Firstly Yahoo.

This works:

Login with facebook (or other method that give an email address), while you are logged in associate yahoo with that account. Next time you login, yahoo works on it own.

OR

Login with Yahoo where you haven't previously created an account and therefore the account does not exist in the system. You get thrown back to the Name / Username / Email Address / Confirm Email Address screen but it will let you create the account and associates the Yahoo account with it. Next time Yahoo sign in will work fine.

However, this does not work:

Login using one method and create an account either automatically or manually through the workflow if no email is passed to the system by the provider. Then log out. Next time try to login with Yahoo instead (same email address) and you get the Name / Username / Email Address / Confirm Email Address. Even if you use the same Name / Username / Email Address it will not associate the Yahoo account with an existing Joomla account.

Maybe this is by design because you cannot be sure the person with the Yahoo account really owns the email address already registered and since they aren't logged in you have not way to guarantee it. Or maybe this is a new thing Yahoo not passing the email address across. Anyway, it definitely doesn't work if Yahoo is used AND an existing account exists in the system AND they are not already logged in.

As for Microsoft Live, I'm not sure ... it's seems a bit clumsy to have to specify every URL the calls will be made from but this is certainly the thing that made it work. We do have search engine friendly URLs turned on in Joomla ... seems to be a default setting as I haven't changed it as far as I can recall.

Thanks.

Cheers,


Andrew

Jul-22-17 06:01:48
Most are working, but Microsoft Live and Yahoo give non-descript errors and otherwise look right ...
Category: JFBConnect

Melissa,

Yahoo:

I setup a yahoo app in at auth0.com to test it and it threw an error about the server name.

After a few tries, I worked out that it needs the full return domain, not just the domain name. That is, scarpar.com does not work, but www.scarpar.com does work if that's your default home. In our case everything is redirected to www. This wasn't clear from the setup documentation. Maybe this worked before, but it doesn't now.

My next issue is that Yahoo seems to not give much information back so the workflow asks to confirm Name User name (Login name) and email address. Because it doesn't know the email address, it can't do a match on and existing user name and login name so it auto-generates both as it should.

This only works if they put in an email address that's not already in the system. If it's in the system, it can't recognise it and won't associate it even if you put in the correct name and username/login name on the form with the email address.

Is this just a limitation (or maybe by design because there's no way to verify the email address belongs to the social media account? If it's known, it'd be worth having this noted ... that is, if you have registered your email address previously under another account please contact us to delete this so you can re-register' ... or something.

Anyway, not obvious.

Windows Live

I worked this out. Only works if the server URL is the page the request is coming from. In our case, the login box is not on the homepage.

In your document it says:
In the Web 'API Settings' and fill out the Redirect URI's for your website. This should be your full Homepage URL with index.php at the end. Add the following URL (replacing yourdomain.com with your actual domain name). Redirect URIs are restricted to https and if you have other ways to access your domain (like www and non-www), add them all here, like
https://yourdomain.com/index.php
https://www.yourdomain.com/index.php

It's not clear that other ways also means other embed pages, so maybe adding an example of /index.php/SomeOtherPage would help here for what it's worth current/smile

Thanks.


Andrew

Jul-21-17 09:25:50
Most are working, but Microsoft Live and Yahoo give non-descript errors and otherwise look right ...
Category: JFBConnect

Hi Melissa,

I tried that. I also created a new app for Yahoo ... still not luck.

The application is brand new (today).

The Social Directory permission in the app is set to Read Public.

Thanks.

Andrew

Jul-20-17 15:03:48
Most are working, but Microsoft Live and Yahoo give non-descript errors and otherwise look right ...
Category: JFBConnect

Hi,

Is there any way to work out why an oauth provider is failing. Google, Facebook, Twitter, Github, Instagram all working fine.

Yahoo fails after it gets to an approval window, you click agree, it fails and gives a message "Uh-oh! Looks as if something went wrong. Please try again later."

Live fails without getting to any approval window with "We're unable to complete your request. Microsoft account is experiencing technical problems. Please try again later."

There doesn't appear to be any failure log in the sites ... how do you diagnose where the problem is; my config, the app or the site?

Thanks.


Andrew

  • Index
  • » Users
  • » scarpar
  • » Posts

Board Info

Board Stats
 
Total Topics:
11662
Total Polls:
0
Total Posts:
48978
Posts today:
6
User Info
 
Total Users:
47788
Newest User:
oliverpreissner
Members Online:
0
Guests Online:
810

Online: 
There are no members online
Social Stream
Refer and Earn

Like our extensions? You're not alone! That's why they're used on tens of thousands of websites. Now you can earn 20% of any sale you refer to SourceCoast.com.

We provide excellent documentation, well laid out sales pages and great support. All you need to do is spread the word and we'll take care of the rest.

Learn About Our Affiliate Program