Auto posting to FB images not showing

Auto posting to FB images not showing

When I auto post to fb and twitter no images show, but they used to. When I run the debugger it looks ok
https://developers.facebook.com/tools/d … ton-waters

https://www.touringtenting.co.uk/campsi … ton-waters

Any ideas?

Jreviews seem to think it has to do with the following as the images are big, just not sure where the width and height meta is coming from
<meta property="og:image:width" content="1" />
<meta property="og:image:height" content="1" />

Edited by: tenaki - Feb-26-18 08:32:42
Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: Auto posting to FB images not showing

That page is working for me. I'm attaching images below of the share dialog showing it and of the actual post that is made:
https://www.sourcecoast.com/images/agorapro/attachments/64/mini_tenaki-share-dialog.png

https://www.sourcecoast.com/images/agorapro/attachments/64/mini_tenaki-share-post.png

Auto-posting uses the same Open Graph tags and should look identical to the above. If not, let me know. My best guess is that Facebook hadn't updated the cache for your page when you first checked. If you create a post and then immediately share it to Facebook, then Facebook may not have scanned and processed the page fully before putting it into your feed. Usually, even if the picture doesn't immediately show, it will automatically update in your feed once the page has been processed. That shouldn't take too long (usually on the order of tens of minutes), but we've seen it take hours before.

Auto-posting is great, but one thing you may want to do is:
* Create the article
* Scan with the Facebook URL debugger to make sure it has the right information before you post
* Post

I hope that helps, but if you need anything else or aren't seeing the same behavior, just let me know.

Thanks,
Alex

If you use our extensions, please consider leaving a rating and review at the Joomla! Extension Directory:
JFBConnect | SCLogin

alzander
Alex
useravatar
Offline
24163 Posts
Support Specialist
Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: Auto posting to FB images not showing

Hadn't thought of doing that first, will give it a go

Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: Auto posting to FB images not showing

Glad we could help. Let us know if things are working well for you now.

Also, to note, the more you post to Facebook, the quicker Facebook *seems* to scan new content on your page. Over time, your content should start showing up quicker.

Thanks,
Alex

If you use our extensions, please consider leaving a rating and review at the Joomla! Extension Directory:
JFBConnect | SCLogin

alzander
Alex
useravatar
Offline
24163 Posts
Support Specialist
Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: Auto posting to FB images not showing

I face same problem.
In the debug it looks good: https://developers.facebook.com/tools/d … na-kirches
but in FB the image is missing. I did not understand why.
https://www.facebook.com/zahnarzt.kirches/
Problem also it works before and I did not change anything.

Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: Auto posting to FB images not showing

Sorry for the delayed response. I missed that you added your post to this thread.

In looking at the current Facebook Debugger results, I see 2 issues:
* The debugger reports "The provided 'og:type' of 'kirchesposting:' is not valid". I'm not sure where that type is being set, but if you created an Open Graph Object for your content, please disable it or change the type to 'article' and check the "FB Built-in Object" setting.
* It looks like K2 is also inserting Open Graph tags. JFBConnect is setting an og:image tag to: media/k2/items/cache/fac9770ae986695c80dfb6c58f312f32_XL.jpg . Another og:image tag is being set as media/k2/items/cache/fac9770ae986695c80dfb6c58f312f32_M.jpg

That _M in the other tag means 'medium size', which is lower quality. Facebook wants the largest image you can provide, which is what JFBConnect is trying to set. I'd recommend disabling Open Graph integration in K2.

After you've done those things, re-scrape the page and see if that improves things.

I hope that helps,
Alex

If you use our extensions, please consider leaving a rating and review at the Joomla! Extension Directory:
JFBConnect | SCLogin

alzander
Alex
useravatar
Offline
24163 Posts
Support Specialist
Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: Auto posting to FB images not showing

Definately something wrong, https://developers.facebook.com/tools/d … mingo-land

I have tried leaving the article before publishing because at first it just shows a link to the home page not the article. I then leave and try again hours later and it shows the article link but no image and thats as far as it gets

Any clues I am at a loss

Edited by: tenaki - Mar-15-18 16:57:19
Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: Auto posting to FB images not showing

Just a question as I have just changed the image on one article to a JPG from a PNG  and in the debugger it displays ok but doesn't show on the FB page .
https://www.sourcecoast.com/images/agorapro/attachments/18212/mini_fbposit.PNG

Edited by: tenaki - Mar-15-18 08:03:08
Attachments:
Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: Auto posting to FB images not showing

I just saw that we didn't reply to this post.

I don't know of any limitation for jpg versus png on Facebook. But I did want to clarify 1) whether you're still having the problem and 2) that you re-scraped the page after changing the image to make sure the image preview was updated.

-Melissa

Want to stay up-to-date on new releases and development efforts?
Follow us on Twitter @sourcecoast and @mandreae

mel
Melissa
useravatar
Offline
3610 Posts
Website 
Support Specialist
Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.
There are 0 guests also viewing this topic
There are 0 users also viewing this topic

Board Info

Board Stats
 
Total Topics:
11696
Total Polls:
0
Total Posts:
49100
Posts today:
1
User Info
 
Total Users:
47890
Newest User:
backpainremedie9
Members Online:
0
Guests Online:
936

Online: 
There are no members online
Social Stream
SourceCoast Joomla Social Extensions
Friday, 25 May 2018
JFBConnect 8.0 Coming Soon! Stay tuned.
Refer and Earn

Like our extensions? You're not alone! That's why they're used on tens of thousands of websites. Now you can earn 20% of any sale you refer to SourceCoast.com.

We provide excellent documentation, well laid out sales pages and great support. All you need to do is spread the word and we'll take care of the rest.

Learn About Our Affiliate Program